Goda resultat från klubben på Hylanderpilen VII i Gustavsberg

Söndag den 28/11 avgjordes Hylanderpilen VII i Gustavsberg. Hela 15 skyttar från Upplands Väsby Bågskytteklubb deltog! Tangerat deltagarrekord från UVBK. Det var både erfarna skyttar tillbaka efter pandemin och tävlingsdebutanter.

Nora Bohlin De Geer gjorde en strålande debut i klassen Barebow Cadet 13 Damer. Med ett stabilt skytte i grundomgången som placerade henne på fjärde plats, och sedan ett fantastiskt skytte i matchskyttet där hon vann bronsmatchen med 7-1 och kammade hem en snygg bronsmedalj. Stort grattis och mycket bra jobbat!

Olivia Jorme gjorde en mycket fin debut och vann guld i klassen Barebow Junior 16 Herrar. Stort grattis!

Einar Person gjorde även han tävlingsdebut och han sköt i klassen Långbåge Elit Herrar. Han sköt ett mycket bra resultat i grundomgången och sedan fick även han gå vidare till matchskyttet där han tyvärr förlorade sin match mot den blivande silvermedaljören. Bra jobbat!

Roger Schröder hade en tuff dag och lyckades inte få till skyttet som han ville, men han kämpade på väl och lyckades höja resultatet en bit under andra omgången. Bra kämpat!

I klassen Barebow Senior 21 Herrar hade klubben två debuterande skyttar.
Magnus Persson kämpade på mycket väl och kom på tredje plats.
Karl-Johan (Kalle) Lundin sköt väldigt bra och fick gå hem med en mycket välförtjänt guldmedalj.
Mycket bra jobbat av er båda!

Erika Söderblom sköt ett fint resultat i grundomgången där hon placerade sig som etta i Långbåge Elit Damer, och sköt sedan trots en del nerver mycket väl i guldfinalen som hon vann på shoot-off med en mycket fin nia. Stort grattis och riktigt snyggt jobbat!
Lotta Karlsson lyckades inte riktigt heller toppa formen och kom trea i klassen Långbåge Elit Damer.

I klassen Recurve Elit Herrar tävlade två Väsby-skyttar.
Roger Räfsbäck hade det kämpigt under dagen och slutade på en sjätte plats.
Det tog några omgångar för Anders Sandström att hitta in formen ordentligt och han låg efter grundomgången på tredje plats. Efter mycket fint skytte i matcherna klättrade han och tog hem ett silver. Grattis och bra jobbat!

I klassen Barebow Elit Damer var det en tuff kamp även inom klubben, med hela tre Väsbyskyttar i klassen.
Agnieszka Hellsing gjorde tävlingsdebut och sköt trots stor nervositet mycket väl under dagen. Hon var efter grundomgången sjua. I matchskyttet kämpade Agnieszka väl men åkte tyvärr ut mot den blivande guldmedaljören. Kerstin Arvidsson sköt ett stabilt resultat i grundomgången som placerade henne på tredje plats.
Sandra Lindblom lyckades inte riktigt toppa formen och var efter grundomgången på sjätte plats.
I kvartsfinalen var Kerstin och Sandra tyvärr tvungna att möta varandra, en mycket jämn match som gick avgjordes med shoot-off där Kerstin blev segrande. Tyvärr förlorade Kerstin sedan semi- och bronsfinalen med små marginaler och slutade på en fjärdeplats.
Bra kämpat av er alla!

Ken Sentell lyckades inte skjuta riktigt så väl som han brukar, men trots det räckte resultatet till ett guld i klassen Barebow Master 50 Herrar. Grattis!
Thomas Lindblom hade en mycket kämpig dag och blev femma i Barebow Master 50 Herrar.

Hela resultatlistan hittar du på ianseo.net.

Vi tycker att det var jätteroligt att det var så många skyttar från klubben som ville vara med och tävla. Hoppas att alla hade en trevlig dag och vill vara med på fler tävlingar i framtiden!

Väsbyskyttar på Hylanderpilen VII 2021 (Foto: Nikklas Jorme)

Bild 1 av 17

Kommentering avstängd.