Om Upplands Väsby BK

uvbk_logo_200x200Upplands Väsby Bågskytteklubb bildades 1966 av några finska bågskytte-entusiaster. Av de ursprungliga medlemmarna så är det bara Mauno Lapiolahti som fortfarande är aktiv vid 82 års ålder. Vi har en stor spridning på åldrarna i klubben och alla som vill och vågar är välkomna att prova på.

Vi har en utomhusbana i Brunnby-Vik där vårt klubbhus finns. Vi har 12 st. jakttavlor samt 4 st. fälttavlor runt klubbhuset. Tavelbanan består i dag av 16 fasta buttar på 90/70m uppställda kontinuerligt samt 3 buttar uppställda på 50/40/30m för att vi ska kunna skjuta gemensamt. Inomhus håller vi till Väsbyskolans gymnastiksal där vi har 7 st. fasta buttar.

För 10-15 år sedan hade vi betydligt större bana och största tävlingen vi anordnat är CocaCola Pilen 1991 med 124 skyttar. Hösten 2007 arrangerade vi Östra Svealands Bågskytteförbunds DM med gott resultat och hoppas i fortsättningen kunna anordna minst en tävling per år.

Verksamheten är alltid större vid inomhussäsongen, vilket är synd då utomhusskjutningen är fantastiskt rolig och utmanande, samt en underbar naturupplevelse med näktergalens sång, fasanens rop, råbockens skällande och fjädrarnas vinande surr när pilen dimper in i gult på 90 meter. Ja, då i de stunderna känner man verkligen att bågskytte är en hälsokur.

Så du som känner suget, ta kontakt med någon i klubben och bli biten du också.